Hopp til hovedinnhold

Nå er det høysesong for bruddskader!

Nå som snøen smelter er det høysesong for mange fall ute på glatta. En undersøkelse fra Nordstat viser at 350 000 nordmenn skader seg på glatta hvert år. Nesten en av ti fallskader på isen var relatert til hoftebrudd eller håndleddsskade.

Vi har en klar formening om hvordan dekk vi skal bruke, og får varslinger når vi bør skifte til vinterdekk. Dessverre viser tallene at vi er langt fra like flinke på utsiden av kjøretøyet, og at konsekvensene er smertefulle og langvarige for mange tusen fotgjengere hvert år.

Visste du at det er de unge som skader seg mest?

De unge er naturligvis mer på farten, mens eldre og erfarne er flinkere til å bruke fottøy etter forholdene, i tillegg til at mange holder seg innendørs når det er for glatt ute.

Norge er på verdenstoppen i bruddskader, og 9000 nordmenn rammes av hoftebrudd hvert år (FHI), altså, ett hoftebrudd i timen hvert døgn året rundt.

Underveis-redaksjonen anbefaler SPIKES på glatta!